Freelance strategisch marketeer

Wil je vanuit een flexibele én structurele samenwerking de gewenste verandering, groei of doelstelling te realiseren? Zorgen dat marketing meetbaar waarde toevoegt aan jullie bedrijf? Mind for Marketing is jullie freelance strategisch marketeer.

 • Gecertificeerd Senior Marketing Professional
 • Doelgericht en meetbaar
 • Leidt 'on-the-job' op

Niet meer alle ballen alleen in de lucht houden

Er moet zoveel gebeuren, zodat je de rekeningen en salarissen kan betalen. Je weet waar je heen wil met je bedrijf. Dit vraagt verandering van de organisatie, maar ook in de marketing. Het moet voor je toekomstige omzet, om mee te veranderen met de wereld. Het lukt alleen niet in alle hectiek om de rest van de organisatie hierin mee te nemen. Je hebt er slapeloze nachten van. Het kan anders. Er is een simpele oplossing om vanuit je huidige situatie naar de gewenste situatie te komen.

Freelance marketeer | strategische marketeer en businesscoach met Mind for Marketing voor ambitieuze ondernemers
 Freelance marketing manager |Dé business coach met Mind for Marketing voor ambitieuze ondernemers

Een gecertificeerd strategisch marketeer en businesscoach in één

Stel, er is iemand snapt waar je naar toe wilt en weet wat er nodig is om daar te komen. Je bent niet meer alleen. Onze businesscoach en strategisch marketeer Renate gaat met jou als ondernemer aan de slag om je te coachen, zodat jij vanuit jouw rol de organisatie in beweging krijgt. Daarnaast gaan we in je organisatie aan de slag. Zo zorgt we voor de korte termijn resultaten en de waardvolle projecten die noodzakelijk zijn voor jullie toekomst. We sturen je huidige marketingteam, intern of extern aan. Zo zorgen we dat je marketingactiviteiten meer geld opleveren dan ze kosten én begeleiden de transitie in je organisatie. Deze unieke combi zorgt dat je snel stappen zet. 

Maak kennis

Dit zeggen klanten

 • "Die visie heeft Renate vertaald naar een succesvolle realisatie. Het is Renate gelukt om als de projectleider ervoor te zorgen dat het ZZP Only event een succes werd! Vanuit de werkgroep is een idee voor een evenement ontstaan en Renate heeft met haar expertise dit vertaald naar een gezamenlijke visie. Die visie heeft ze vertaald naar een succesvolle realisatie.  Zoals Renate aangeeft "waar een wil is, is een weg". En dat is zeker zo.", Jamie Roks van Gemeente Etten-Leur
 • "Na ieder contact had ik het gevoel dat we weer stappen vooruit hebben gemaakt", Saskia Gorissen van Workingflow
 • "Renate is al een aantal jaren onze strategisch marketeer en bouwt continu verder aan onze klantreis. Ook een aantal klanten van ons maken graag gebruik van haar expertise." Edwin Sanderse van FYN Software.

Lees hier de volledige referenties of klik hier om de projecten te bekijken.

 Freelance marketing manager |Dé business coach met Mind for Marketing voor ambitieuze ondernemers
Freelance marketeer | strategische marketeer en business coach met Mind for Marketing voor ambitieuze ondernemers

Dit levert het jullie op

 • Ontwikkeling in persoonlijk en bedrijfsleiderschap 
 • Meetbare resultaat in omzet, kostenbesparing of rendementsverbetering 
 • De marketingvaardigheden van de medewerkers ontwikkelen
 • Waardevolle projecten voor een impactvolle toekomst
 • Vergrote wendbaarheid van je organisatie

Mijn klanten zien de waarde van marketing terug in positievere financiële resultaten en de waarde van hun bedrijf.

Maak kennis

Klanten kiezen voor Mind for Marketing

Renate Manders SMP is zowel gecertificeerd marketeer als businesscoach. Door deze unieke combi van kennis en ervaring, weet ze wat er nodig is om enerzijds ondernemers en organisaties in beweging te krijgen en anderzijds hoe je vanuit marketing waarde aan een bedrijf toevoegt en toekomstbestendig maakt. Daarnaast onderstreept haar aanpak onze waarden.

uniek kernwaarde merkwaarde mind for marketingIeder bedrijf is uniek. Onze flexibele aanpak sluit aan bij jouw bedrijf en situatie.

synergie kernwaarde merkwaarde mind for marketingWe brengen jullie en onze expertise samen. Zo ontstaat er meerwaarde en beweging.

stapsgewijs kernwaarde merkwaarde mind for marketingStapsgewijs naar meetbare resultaten die geld opleveren of juist besparingen.

Eén dag(deel) per week is genoeg

Je hebt geen full time marketeer nodig als klein bedrijf. Eén dagdeel in de week is genoeg. Zo werken wij:

Stap 1: Maak kennis

We starten met een kennismakingsgesprek. Daarin leren we elkaar kennen en de uitdagingen binnen je bedrijf. 

Stap 2: De start van de samenwerking

We starten met de structurele samenwerking. Samen bepalen we het aantal uur. Vaak is één dagdeel in de week in de beginperiode genoeg. Het is een lange termijn intentie, maar met een flexibel karakter. Dus uren wijzigen, samenwerking opzeggen. Het kan allemaal in redelijke termijnen. Flexibel en passend bij jullie. In het begin wordt er intensief samengewerkt met de ondernemer, maar binnen een maand werkt onze strategisch marketeer volledig zelfstandig. Dan is er maandelijks een afstemmings- en coachingsmoment. Uiteraard evalueren we tussentijds de samenwerking en sturen we bij. Gedurende de tijd bouwen we de frequentie en het aantal uur af. 

Stap 3: Afronding samenwerking

De organisatie is in beweging, marketing staat en medewerkers zijn opgeleid en kunnen jullie weer zelfstandig verder. Dan zit onze taak er weer op en ronden we gezamenlijk de samenwerking af. 

Freelance marketeer | strategische marketeer en business coach met Mind for Marketing voor ambitieuze ondernemers
Freelance marketeer | strategische marketeer en business coach met Mind for Marketing voor ambitieuze ondernemers

Mind for Marketing: Geen gouden bergen, maar beweging

Je hebt vast al vaker met marketeers samengewerkt. Misschien ben je teleurgesteld in wat het opleverde. Marketing is geen wiskunde. En marketeers zijn ook geen helderzienden. Ten minste wij niet. Een bepalende factor van het succes van marketingactiviteiten is klantkennis. Daarnaast leer je veel door te meten en resultaten van verschillende activiteiten met elkaar te vergelijken. Experimenteren, onderzoeken met als doel onzekerheid en risico verminderen. Deze vaardigheden is wat wij jullie marketeers gaan leren. Zo wordt marketing waardevol voor je bedrijf.

Meer weten over Mind for Marketing?

Ik ben Renate Manders-Lybeer SMP, opgeleid businesscoach, een gecertificeerd strategisch marketeer en ondernemer. Deze combinatie geeft mij een breed pallet van kennis, vaardigheden en ervaring. Deze heb ik verwerkt in onze diensten. Te vaak zie ik bedrijven onnodig failliet gaan. De ellende die dat veroorzaakt, raakt me. Daarom ben ik in 2015 Mind for Marketing gestart. Sindsdien begeleid ik, als businesscoach, ondernemers richting hun toekomstbeeld.  Als strategisch marketeer zorg ik dat ondernemers weten welke ontwikkelingen relevant zijn en hoe zij hier op in kunnen spelen. Samen bouwen we aan waardevolle en wendbare ondernemingen voor onze wereld. 

Wil jij bouwen aan jouw unieke bedrijf zodat het waardevol en wendbaar is en blijft?

Maak kennis
Renate Manders-Lybeer SMP | Mind for Marketing | Dé business & marketing coach voor MKB

Twijfels of vragen?

Deel ze en ontvang een eerlijk en vrijblijvend antwoord. 

Renate Manders-Lybeer SMP
Strategisch marketeer

06 390 723 73 Renate@mindformarketing.nl Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00