Van grip verliezen naar bouwen aan je onderneming

Je bedrijf loopt niet zoals jij dat wilt. Met onze businesscoach krijg jij, als ondernemer, het heft weer in handen en ga je bouwen aan jouw onderneming.

 • Vanuit jullie unieke karakter
 • Doelgerichte concrete stappen
 • Opgeleid businesscoach & strateeg

Met onze businesscoach krijg je het heft weer in handen

Als businesscoach ziet Renate veel ondernemers starten een helder toekomstbeeld. Al snel beheerst de waan van de dag hun leven. De frustratie groeit. Blijf dit voortduren dan ontstaan er problemen en zorgen. In een rampscenario eindigt het in een faillissement. Als ondernemer heb je een keuze.

 • Optie 1: Ik laat de waan van de dag mij en mijn bedrijf leiden
 • Optie 2: Ik neem het heft weer terug in eigen handen.

Kies je voor optie 2, kies dan ook voor ons als businesscoach. De keuze maken is makkelijk, maar oude routines laten je niet zomaar los. Er zijn twee dingen waar verandering nodig is, bij jou als ondernemer en bij je organisatie. Die leunt immers nu op jou.

Mind for Marketing | Dé Businesscoach voor MKB uit Etten-Leur, Breda , Roosendaal, Dordrecht, Oosterhout, Moerdijk
Mind for Marketing | Dé Businesscoach voor MKB uit Etten-Leur, Breda , Roosendaal, Dordrecht, Oosterhout, Moerdijk

Samen bouwen richting je toekomstbeeld

Mind for Marketing helpt als businesscoach ondernemers die willen veranderen. Het doel is een zelfstandig draaiend bedrijf waarin de ondernemer de rol vervult die het beste bij hem past en kan bouwen aan zijn onderneming. Resultaten van onze samenwerking zijn:

 • De ondernemer en de onderneming zijn gegroeid
 • Er zijn concrete aantoonbare veranderingen
 • Het geleerde is geborgd in vaardigheden en processen
 • Positieve energie én positievere bedrijfsresultaten

Ondernemers en hun organisaties kunnen soortgelijke uitdagingen in de toekomst zelfstandig oplossen.  

Maak kennis

Dit zeggen klanten

 • "Renate is als coach duidelijk doel- en resultaatgericht.", Liesbeth Aarts van Balance in Body & Mind
 • "De kracht van Renate is dat je richting bepaalt, keuzes maakt en uiteindelijk zonder hulp verder kunt.", Marlon Monden van Vincents
 • "Die visie heeft Renate vertaald naar een succesvolle realisatie.", Jamie Roks van Gemeente Etten-Leur
 • "Heldere communicatie, inhoudelijk veel kennis van zaken, fijn dat Renate specifiek met mijn business meedacht.", Janna Kools van Janna Kools
 • "Ze verdiept zich echt in mijn onderneming.", Manon de Jong van Pamba Bags

Lees hier de volledige referenties of klik hier om de projecten te bekijken.

Mind for Marketing | Dé Businesscoach voor MKB uit Etten-Leur, Breda , Roosendaal, Dordrecht, Oosterhout

Waarom Mind for Marketing als businesscoach?

Renate Manders SMP is binnen Mind for Marketing de businesscoach. Door haar kennis en ervaring als businesscoach en strateeg, weet ze wat er nodig is om enerzijds ondernemers en organisaties in beweging te krijgen en anderzijds hoe je een bedrijf waardevol en toekomstbestendig maakt. Daarnaast onderstreept haar aanpak onze waarden.

uniek kernwaarde merkwaarde mind for marketingJouw bedrijf heeft zijn eigen unieke kracht.  Daar hoort ook een eigen aanpak bij. 

synergie kernwaarde merkwaarde mind for marketingWe brengen jullie en onze expertise samen. Zo ontstaat er meerwaarde.

stapsgewijs kernwaarde merkwaarde mind for marketingDe concrete stappen en praktische handvatten zorgen voor focus en vooruitgang. 

Onze aanpak

Stap 1: Vrijblijvend kennismaken

Je plant een vrijblijvend kennismakingsafspraak in. We maken kennis en bespreken je uitdaging. Bij een wederzijdse klik en als Mind for Marketing de juiste partij is, zetten we de volgende stap. We werken veel met businesscoach trajecten van 3 maanden.

Stap 2:  Strategische sessie met business analyse 

Elke businesscoachtraject start met heldere doelstellingen, een business analyse. Direct gevolgd door een strategie en concrete actiepunten om deze te realiseren. De doelstelling zijn deels al helder geworden in het kennismakingsgesprek, maar maken we in deze stap nog concreter. 

De business analyse

Deze geeft inzicht in de zaken die goed gaan en waar verbetering nodig is. Bovendien helpt het om prioriteiten te stellen. De business analyse bestaat uit een MKB-scan of ZZP-scan. Dit is een vragenlijst met 45 vragen over alle onderdelen van jullie bedrijf. Invullen kost ongeveer 15 minuten. Vervolgens ontvang je een prestatierapport in je mailbox. In dit rapport een business analyse, waarin zaken die goed gaan, groeikansen, uitdagingen en prioriteiten worden aangegeven. In een vervolggesprek gaan we dieper in op de groeikansen en bottlenecks.

Zijn er bij jullie meerdere managementleden? Dan vult iedereen de MKB-scan in. Je kan je voorstellen, dat ieder MT-lid net een beetje anders tegen bepaalde zaken aankijkt. 

Eerste strategische sessie

In deze eerste strategische sessie op locatie bespreken we de resultaten van business analyse en maken we de doelstellingen concreet. Vervolgens bepalen we de strategie en concrete actiepunten om de doelstellingen te behalen. Uiteraard zorgt Renate voor de nodige inzichten en handvatten om tot uitvoering te komen.

GARANTIE: Tot 2 dagen na deze eerste strategische sessie kun je het businesscoach traject annuleren. Je betaald dan alleen voor de strategische sessie!

Stap 3:  Samen door met stappen zetten

Na de eerste strategische sessie is er een wekelijks update gesprek om de voortgang te monitoren en obstakels weg te ruimen. Hierdoor ontstaat er beweging en verandering in de organisatie die leidt tot het gewenste resultaat. Na een maand volgt de tweede strategische sessie. Hierin lossen we weer een of meerdere bottlenecks op in je organisatie. Zo ga je door met stappen zetten met de concrete acties op weg naar groei. Uiteraard voeren we de wekelijkse update gesprekken om de voortgang vast te houden. De derde maand vullen we identieke wijze in, maar weer met een andere uitdagingen in je organisatie. De wekelijkse update gesprekken lopen door tot het einde van de derde maand. Tussentijds en aan het eind van het traject evalueren we de samenwerking en de behaalde resultaten.

Maak kennis

Meer weten over Mind for Marketing?

Ik ben Renate Manders-Lybeer SMP, opgeleid businesscoach, een gecertificeerd strategisch marketeer en ondernemer. Deze combinatie geeft mij een breed pallet van kennis, vaardigheden en ervaring. Deze heb ik verwerkt in onze diensten. Te vaak zie ik bedrijven onnodig failliet gaan. De ellende die dat veroorzaakt, raakt me. Daarom ben ik in 2015 Mind for Marketing gestart. Sindsdien begeleid ik, als businesscoach, ondernemers richting hun toekomstbeeld. Samen bouwen we aan waardevolle en wendbare ondernemingen voor onze wereld. 

Wil jij bouwen aan jouw unieke bedrijf zodat het waardevol en wendbaar is en blijft? 

Renate Manders-Lybeer SMP | Mind for Marketing | Dé businesscoach voor MKB in Etten-Leur, Breda, Roosendaal, Dordrecht, Oosterhout, Moerdijk

Twijfels of vragen?

Deel ze en ontvang een eerlijk en vrijblijvend antwoord. 

Renate Manders-Lybeer SMP
Strategisch marketeer

06 390 723 73 Renate@mindformarketing.nl Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00