Gemeente Etten-Leur: Van idee naar succesvol event

Gemeente Etten-Leur

De vraag: Help een succesvol event te realiseren

Zzp'ers zijn een belangrijke groep ondernemers in Etten-Leur. De afgelopen jaren is het aantal zzp'ers flink gestegen en zij maken een steeds groter deel uit van de werkzame bevolking in Etten-Leur. Uit een onderzoek (de Ondernemerspeiling) die vanuit de gemeente is uitgezet onder alle ondernemers, blijkt dat zzp'ers minder tevreden zijn over de dienstverlening van gemeente Etten-Leur dan andere ondernemers. Het doel was om de tevredenheid van de zzp'ers in Etten-Leur te verbeteren. De gemeente heeft een werkgroep gestart waarin verschillende netwerkorganisaties en zzp'ers hebben gesproken over het verbeteren van de tevredenheid. Vanuit de werkgroep is het idee ontstaan om een evenement te organiseren samen met alle netwerkorganisaties die zich actief inzetten voor de zzp'ers in Etten-Leur. Aan Mind for Marketing is gevraagd om deze visie om te zetten naar een event. 

De aanpak:

Mind for Marketing heeft vanuit de input van de werkgroep een helder kader gemaakt van het event. Dit is door de werkgroepleden gedeeld met de netwerkorganisaties die in Etten-Leur actief zijn. Deze waren enthousiast over de opzet en wilden allemaal participeren! Zo ontstond het ZZP Only event. De werkgroepleden, sponsoren van het event en vertegenwoordigers van de netwerkorganisaties hebben gezamenlijk het programma bepaald.

Mind for Marketing heeft de communicatie van het event en de PR gecoördineerd en als één van de projectleiders gefungeerd om te zorgen dat het ZZP Only event een succes werd.

ZZP Only event (logo-design: Mosquito)

De ervaring vanuit de Gemeente Etten-Leur

Het is Renate gelukt om als één van de projectleiders ervoor te zorgen dat het ZZP Only event een succes werd! Vanuit de werkgroep is een idee voor een evenement ontstaan en Renate heeft met haar expertise dit vertaald naar een gezamenlijke visie. Die visie heeft ze vertaald naar een succesvolle realisatie. En zo zijn er concrete acties opgesteld om die realisatie te bereiken. Zoals Renate aangeeft "waar een wil is, is een weg". En dat is zeker zo. Het was en is fijn om met Renate samen te werken!

Het resultaat

  • In 2017 vond op 6 april het eerste ZZP Only event plaats
  • Alle netwerkorganisaties waren aanwezig en positief over het event
  • Meer dan 120 zzp'ers waren aanwezig en enthousiast over de avond
  • In 2018 is het event succesvol herhaald

In september 2017 is het project door Catharina Hoevenaars en Renate als één van de projecten gepresenteerd aan de Commissaris van de Koning van Noord-Brabant. Ook is het opgenomen als één van de projecten waar de gemeente trots op is in de film: "4 jaar Etten-Leur".

Catharina Hoevenaars en Renate Manders presenteren voor commissaris van de Koning

Afgenomen dienstverlening

Voor dit marketingproject werd een offerte op maat gemaakt op basis van het benodigde aantal uren.

Dit wil ik ook

Geleverde diensten

Heb je een brandend idee, dat je graag wilt realiseren, wil je je marketing verbeteren, heb je een marketingproject of ben je op zoek naar een interim marketing specialist? Mind for Marketing is van alle markten thuis! Ik help je graag verder: 

Strategisch marketeer

Wil je vanuit een flexibele én structurele samenwerking de gewenste verandering, groei of doelstelling te realiseren? Zorgen dat marketing meetbaar waarde toevoegt aan jullie bedrijf? Mind for Mark...

Gerelateerde referenties

"“Die visie heeft Renate vertaald naar een succesvolle realisatie”

Jamie Roks Gemeente Etten-Leur
Jamie Roks

Gemeente Etten-Leur

Stel je vraag!

Renate helpt je graag een stap vooruit.

Renate Manders SMP
Strategisch marketeer

06 390 723 73 Renate@mindformarketing.nl Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00