Ontwikkeling concept Datareported

Mind for Marketing ontwikkelde samen met Martijn van Dam een nieuwe business concept: Datareported.

De vraag:

Martijn zag tijdens zijn interim bestaan een behoefte bij verschillende klanten die hij graag vanuit een ander business model wilde invullen. Het idee was er, maar hoe je dat concreet moest maken, hoe het er dan uit moest komen te zien. Het lukte hem niet om het alleen helder te krijgen. 

De aanpak

Stapsgewijs zijn we aan de slag gegaan. Eerst hebben we het einddoel helder gesteld. Vandaar uit zijn we alle stappen langs gegaan:

  • Financieel overzicht en controle of het einddoel haalbaar is
  • Operationeel marketingplan met daarin merkwaarden, customer journey, communicatieplan, acquisitie plan
  • Coaching

De ervaring

Vanuit het Finance-vak heb ik weinig ervaring met marketing. Om mijn nieuwe business (Datareported) te ontwikkelen en uiteindelijk de overstap te kunnen maken, van Finance naar deze nieuwe business (het bij elkaar brengen van data voor het MKB en daarnaast het geven van cursussen), ben ik in contact gekomen met Renate. Zij heeft mij marketingkennis bijgebracht en een marketingplan gemaakt om binnen een jaar de nieuwe business op te bouwen en waar mogelijk de overstap te maken. Aangezien ik aan 1 oor bijna doof ben, was het uitzoeken welke kanalen allemaal zouden werken. Uiteindelijk kwamen wij uit op internet (website en social media) en waar mogelijk 1:1 gesprekken. Wat ik erg prettig vond is de ruimte die ze je geeft om zaken in je eigen tempo te laten doen, zij zich hierin flexibel opstelt m.b.t. afspraken en acties, ondertussen opties blijft aandragen, maar wel de vinger aan de pols houdt om te zorgen dat het gezamenlijk eindproduct wel gehaald gaat worden. Renate is een open, eerlijk, rustig en prettig persoon om mee te praten en te werken. Ze houdt zich aan afspraken en is vindingrijk in oplossingen. Voor iedereen die een marketingcoach zoekt een aanrader. Renate, nogmaals dank voor je inzet!

Afgenomen dienstverlening

Conceptontwikkeling:

  • Merkwaarden ontdekken
  • Operationeel marketingplan
  • Customer journey
  • Marketingcommunicatieplan
  • Salesfunnel
Dit wil ik ook

Geleverde diensten

Heb je een brandend idee, dat je graag wilt realiseren, wil je je marketing verbeteren, heb je een marketingproject of ben je op zoek naar een interim marketing specialist? Mind for Marketing is van alle markten thuis! Ik help je graag verder: 

Productontwikkeling

Slechts 28% van de innovaties is succesvol. We leiden je om de valkuilen heen. Van jouw idee maken we samen een concrete waardevolle oplossing met rendabel verdienmodel. We coachen je naar de eerst...

Gerelateerde referenties

"Zij heeft mij marketingkennis bijgebracht en een marketingplan gemaakt om binnen een jaar de nieuwe business op te bouwen

Martijn van Dam Datareported
Martijn van Dam

Datareported

Stel je vraag!

Renate helpt je graag een stap vooruit.

Renate Manders SMP
Strategisch marketeer

06 390 723 73 Renate@mindformarketing.nl Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00