01 maart 2019

Iedere onderneming verdient een goede strategisch marketeer!

Dé reden waarom ik een sparring sessie aanbied (en het geen verkoopmethode is!).

Wie goed doet, die goed ontmoet!

Oktober 2018 introduceerde ik de gratis sparring sessies, omdat ik ging stoppen met mijn vrijwilligerswerk voor het Ondernemersklankbord. Ik heb van oktober 2018 tot en met december 2020  ieder week één eenmalige gratis sparring sessie met een ondernemer gedaan. Super om te doen! Het vergrootte mijn netwerk, soms leverde het klanten op. Maar dat is NIET de reden waarom ik ze aanbood. Waarom dan wel?

Kijk regelmatig naar de wereld om je heen

Veel van mijn klanten bij mijn vorige werkgever waren retailers. Online aankopen werd steeds normaler. Voor lokale winkeliers is het steeds lastiger om duidelijk waarde toe te voegen en het verschil te maken voor klanten. (En niet alleen voor de lokale winkeliers, gezien het grote aantal retailers die inmiddels omgevallen zijn.) Dat zag ik in mijn omgeving. Ik had de kennis om hun te helpen, maar niet het netwerk.

Sta stil bij hoe dit jouw business beïnvloed

Ik verwachtte dat het wel even zou duren voordat ik een netwerk met ondernemers had. Dus ik sloot me aan bij het Ondernemersklankbord als vrijwilliger. Dan kon ik daar mijn kennis alvast inzetten. Tijdens een van de vergaderingen, kwam er een verhaal van een ondernemer voorbij dat me raakte in mijn hart:  

Een drukkerij met ondernemers die eigenlijk met pensioen wilde gaan. Deze ondernemers hebben altijd gedacht: “Ik verkoop mijn bedrijf en dat is mijn pensioen”. Door de digitalisering in de drukwereld is dit niet meer mogelijk. De gevolgen zijn schrijnend. 

Dit is precies wat ik voor andere ondernemers wil voorkomen. Als ondernemer, en dat ervaar ik zelf ook, ben je druk bezig met de waan van de dag. Zeker als je groeiende bent. Het is lastig om tijd vrij te maken om aan je bedrijf te werken en af en toe afstand te nemen en te kijken wat er in de wereld om je heen gebeurd. Toch is het zo dat als je niet naar de ontwikkelingen om je heen kijkt, het zo maar kan zijn dat je wordt ingehaald door de ontwikkelingen en je eigen continuïteit in gevaar komt.  

Daarnaast is er nog iets wat ‘gevaarlijk’ is als je niet af en toe stilstaat en alleen maar aan het rennen bent voor je bedrijf. Je komt niet toe aan de vraag: Word ik hier nog blij van of past de richting die we zijn opgegaan eigenlijk nog bij mij? Ik vind het belangrijk dat ondernemers energie halen uit wat ze doen. Soms kom je door de groei in je bedrijf in een rol die eigenlijk niet meer bij je past. Of laat je je groei stagneren doordat je niet in een rol wil van leidinggevende. Gewoon omdat je nooit hebt onderzocht hoe het anders kan.  

Het is mij heel duidelijk wat ik in deze wereld voor een ander wil betekenen: ondernemers een stap verder helpen.  

Maak een bewuste afweging en kies

Daarom heb ik voor elke ondernemer een lange periode een gratis sparring sessie gehad. Gewoon als steuntje in de rug om even afstand te nemen en na te denken over de impact van de ontwikkelingen om je heen of je op weg te helpen als je weet waar je heen wilt. Daarmee heb ik ruim honderd ondernemers geholpen. Het geeft mij een goed gevoel als ik ze oprecht hoor zeggen: “Ik ben weer een stap verder. Ik weet wat mijn huiswerk is en wat ik nu moet.” Alleen dat al maakt het voor mij de moeite waard om een uurtje te investeren in een andere ondernemer! Voor sommige ondernemers is dat genoeg en voor andere ondernemers is dit de eerste stap richting een mooie waardevolle samenwerking. Die keuze ligt bij de ondernemer (en ook een beetje bij mij).

Toch ben ik daar eind 2020 mee gestopt. Ik ben begonnen om de in plaats van de gratis sparring sessie een sparring sessie voor een zwaar gereduceerd bedrag aan te bieden. De ervaring leerde dat gratis voor een aantal ondernemers toch een drempel was. Gedachtes als daar zal wel een addertje onder het gras zitten of is het wel zo goed, weerhielden ondernemers om er gebruik voor te maken. Hiermee is het nog steeds bereikbaar voor elke ondernemer en is de balans iets minder scheef tussen de prijs en de waarde die de ondernemer ervaart. 

Kun jij een sparring sessie gebruiken? Twijfel niet langer en maak gebruik van een eenmalige sparring sessie voor € 55 ipv €255 (excl. btw).

Ik wil sparring sessie

Meer nieuws

Zó voorkom je blinde vlekken in jullie visie

(Her)formuleren van jullie visie Een ijzersterke visie is cruciaal voor een succesvol bedrijf. Steeds meer bedrijven gaan hier bewust me...

Marketing die waarde toevoegt aan je bedrijf: Zo organiseer je dat in een klein bedrijf

Als kleine onderneming is het vaak niet nodig om allerlei marketingspecialisten in huis te hebben. Eén goede marketeer die weet hoe hij o...

Jouw nieuwe product een top of een flop!

72% van de nieuwe producten en diensten mislukken. De reden waarom is simpel! Er is geen vraag naar. Het is geen optimale fit tussen de m...

Interessant? De volgende blog ook lezen?


 

Meld je aan voor de blog alert en mis geen enkele blog meer.

Renate Manders SMP
Strategische Marketeer

06 390 723 73 Renate@mindformarketing.nl Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00