Help mijn bedrijf groeit (niet)

Hoe kan jullie bedrijf verder verbeterd worden? Wat heb je nodig om jezelf als ondernemer te ontwikkelen? Neem twee uur de tijd om stil te staan en ga met energie, inzicht en praktische handvatten weer de deur uit.

 • Gecertificeerd MKB canvas consultant
 • 20+ jaar ervaring met ondernemers
 • Business en marketing coach

Help mijn bedrijf groeit (niet)!

Je bedrijf loopt. Het gaat goed met de omzet. Er komen, als ondernemer steeds meer taken op je bord te liggen. De dagen worden eerder langer dan korter. Dit is niet zoals je het voor ogen had. Ren niet door tot het punt dat je accu leeg is en je het allemaal niet meer overziet. Stop heel even en neem even de tijd om te reflecteren wat je bedrijf nodig heeft tijdens deze reflectie- en inspiratiessessie. Samen met andere ondernemers die zich herkennen in jouw situatie.

Wat levert het iedere deelnemer op?

 • Inzicht in alle elementen die je binnen je bedrijf goed voor elkaar moet hebben
 • Aan welke knoppen je kan draaien
 • In welke volgorde je dat het beste kan doen voor jouw bedrijf
 • Meer inzicht in de bottlenecks en uitdagingen binnen je bedrijf
 • Oplossingsrichtingen voor je belangrijkste bottlenecks en uitdagingen
 • Inzicht in het potentieel van je bedrijf

Wat zeggen anderen hierover?

De inspiratiesessie en het MKB-canvas geeft een andere manier denken. Daardoor zie je weer andere kansen om ons bedrijf te verbeteren. Het is waardevol om te zien hoe je het model in kan zetten om uitdagingen en problemen op te lossen en je bewust te worden van bottlenecks.

Janna Kool van jannakool.nl

Meer reviews

Ik wil zo'n sessie organiseren

Wat gaan we doen?

Tijdens de twee uur durende inspiratiesessie gaan we aan de slag met het MKB Canvas®: 9 pilaren waarmee jij jezelf, je team en je bedrijf kunt laten groeien. Renate gaat graag de uitdaging aan om iedere deelnemer weg te laten gaan met extra inzicht in zijn of haar bedrijf en een paar praktische handvatten. Het zijn inspirerende sessies. Niet alleen vanwege de inhoud, maar ook door de verbinding die tot stand komt tussen de deelnemers. Er kunnen 10 tot 12 ondernemers deelnemen aan de inspiratiesessie.

Wat is de bottleneck in jouw organisatie?

We staan stil bij:

 • Waar loop je binnen je bedrijf tegen aan?
 • Waarom lopen sommige zaken in jouw bedrijf niet zoals je ze voor ogen hebt?
 • Wat heeft je bedrijf en je team nodig om kunnen te groeien of meer impact te kunnen maken?
 • Wat heb jij nodig om te ontwikkelen als ondernemer?

Bovenal staan we stil bij jouw specifieke situatie en grootste uitdaging.

Zo werkt het

Heb je een netwerkgroep of aantal bevriende ondernemers die ook met deze vragen stoeien en willen jullie hiermee gezamenlijk aan de slag? Neem dan contact op. Vervolgens plannen samen een datum in. Jullie regelen de locatie en de catering. Mind for Marketing verzorgt gratis de inspiratiesessie en iedere deelnemer investeert twee uur tijd.

Geen ondernemers om je heen met wie je dit zou willen doen, maar wil je wel graag deelnemen? Mail dan naar renate@mindformarketing.nl. Renate houdt je op de hoogte wanneer de eerstvolgende inspiratiesessie is waarbij jij kan aanschuiven.

Ik wil zo'n sessie organiseren

Wat is het MKB-canvas?

Het MKB Canvas is een in de praktijk bewezen, effectieve groeimethodiek waarmee we je bedrijf helpen groeien. Het is ontwikkeld door Bart van den Belt. Met behulp van een analyse van de 9 pilaren van een bedrijf kunnen we snel ontdekken waar op dit moment de groei stagneert en wat er nodig is om van je bedrijf een zelfstandig groeiende organisatie te maken.

Gecertificeerd MKB canvas consultant

Als gecertificeerd MKB canvas consultant kent Renate alle ins en out van dit model. Daarnaast werk ik, net als de andere partners van Businesscoach Nederland, dagelijks met dit model om de bedrijven van onze klanten en de ondernemers te helpen ontwikkelen.

Meer over Renate Manders SMP

Ik ben Renate Manders-Lybeer SMP, opgeleid businesscoach, een gecertificeerd strategisch marketeer en ondernemer. Deze combinatie geeft mij een breed pallet van kennis, vaardigheden en ervaring. Deze heb ik verwerkt in onze diensten. Te vaak zie ik bedrijven onnodig failliet gaan. De ellende die dat veroorzaakt, raakt me. Daarom ben ik in 2015 Mind for Marketing gestart. Sindsdien begeleid ik, als businesscoach, ondernemers richting hun toekomstbeeld. Samen bouwen we aan waardevolle en wendbare ondernemingen voor onze wereld. 

Wil jij bouwen aan jouw unieke bedrijf zodat het waardevol en wendbaar is en blijft?

Twijfels of vragen?

Deel ze en ontvang een eerlijk en vrijblijvend antwoord. 

Renate Manders-Lybeer SMP
Strategisch marketeer

06 390 723 73 Renate@mindformarketing.nl Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00