Bedrijfsidentiteit

Versterk de identiteit van jouw bedrijf en word het merk waar klanten en medewerkers voor vallen. Wie ben jij als bedrijf en waar sta je voor? Je bedrijfsidentiteit helpt je richting te bepalen, keuzes te maken en focus te houden.

 • vanuit jullie unieke karakter
 • samen met de organisatie
 • stapsgewijze aanpak

Je bedrijfsidentiteit is het stuur van je organisatie

Waar sta je voor als bedrijf? Heb jij dat scherp voor ogen? Ondenemers die dit niet hebben, maken vaak verkeerde keuzes die veel tijd, geld en energie kosten En als jij het scherp hebt, hebben je medewerkers dat ook? En je klanten?

Weten wie je bent en waar je voor staat, dat maakt keuzes maken in het leven makkelijker. Zo werkt het ook voor jouw bedrijf. Én het heeft nog een aantal extra voordelen als jouw medewerkers en klanten weten waar jullie voor staan. Als je bedrijfsidentiteit het hart van je bedrijf is, hangt niet meer alles aan jou vast. Dat geeft je, als ondernemer, rust en vrijheid.

missie, visie en kernwaarden bedrijf bepalen | workshop door Renate Manders SMP van Mind for Marketing
missie, visie en kernwaarden bedrijf bepalen | workshop door Renate Manders SMP van Mind for Marketing

Je bedrijf waardevoller, jij meer rust en vrijheid

Mind for Marketing helpt als businesscoach en strategisch marketeer ondernemers hun bedrijfsidentiteit te ontdekken, zodat hun bedrijf een waardevol merk wordt en het bedrijf overdraagbaar.  Concrete resultaten van onze samenwerking zijn:

 • Uiteraard een heldere bedrijfsidentiteit
 • Je werk als ondernemer is ineens een stuk makkelijker
 • Medewerkers die 'merk'-waardig werken

Een merk als bedrijf maakt je bedrijf bovendien waardevoller bij overdracht.

Maak kennis

Dit zeggen klanten

"Het is zo waardevol om vanuit je merk te werken. Je weet meteen of iets wel of niet bij je concept past. Hierdoor bespaart het tijd. Je neemt mensen aan die passen bij het concept waardoor zij van nature al grotendeels het gewenste gedrag naar de klanten laten zien. Je moet er zeker richting je medewerkers wel tijd in investeren, maar uiteindelijk zijn ze in staat zelfstandig ‘merk-waardige’ beslissingen te nemen.", aldus Marlon Monden van Vincents.

Mark van Benthem van Lextone ervaarde het verschil toen ze een vacture plaatsen, nadat de bedrijfsidentiteit was bepaald. Hij zei hierover: "we hebben al meer reacties dan in het verleden gekregen. Het werkt dus zeker positief!" Uiteindelijk hadden de vacture snel ingevuld met een kandidaat die echt bij het bedrijf past. 

Lees hier de volledige referenties of klik hier om de projecten te bekijken.

Waarom je bedrijfsidentiteit ontdekken met Mind for Marketing?

Renate Manders is gecertificeerd Senior Marketing Professional. Ze verdiept zich al jaren in de kracht van een heldere bedrijfsidentiteit als stuur in je organisatie. Ze heeft al bij tientallen bedrijf hun bedrijfsidentiteit ontdekt en draagt bij om deze te borgen in de bedrijfscultuur en alle andere elementen van de organisatie. Uiteraard komen onze waarden in deze werkwijze tot uiting.

Product-market-fit merkwaarde kernwaarde mind for marketingJullie unieke karakter is de kern van jullie identiteit en onderscheidend vermogen.  

product-market-fit merkwaarde kernwaarde mind for marketingGezamenlijk ontdekken we jullie missie, visie en kernwaarden.

product-market-fit merkwaarde kernwaarde mind for marketingDe stapsgewijs en samen met jullie medewerkers leiden we jullie door het proces. 

Onze aanpak

Stap 1: Vrijblijvend kennismaken

Je plant een vrijblijvend kennismakingsafspraak in. We maken kennis en bespreken jullie uitdaging en situatie. Bij een wederzijdse klik, volgt de offerte. De beste aanpak is afhankelijk van de grootte en structuur in je organisatie. Na bevestiging starten we de samenwerking. 

Stap 2: Samen aan de slag

Onze stapsgewijze aanpak en professionele begeleiding bevat altijd:

 • Missie en visie ontdekken (1 dagdeel)
 • Kernwaarden bedrijf bepalen (ook wel merkwaarden genoemd) 2x 1 dagdeel
 • Bedrijfsidentiteit gedocumenteerd

Aanvullend zijn er nog de volgende opties:

 • Bedrijfsidentiteit visualiseren
 • Presentatie bedrijfsidentiteit medewerkers
 • Workshops voor medewerkers: werken vanuit kernwaarden
 • Sessie: veranderen vanuit de bedrijfidentiteit 

Tussentijds en aan het eind van het traject evalueren we de samenwerking en de behaalde resultaten. Investeer in je bedrijf en start met het bouwen van een sterk en waardevol merk door ons te benaderen voor een kennismaking en offerte. Wij bouwen graag met jullie je bedrijf! 

Maak kennis

Meer weten over Mind for Marketing

Ik ben Renate Manders-Lybeer SMP, opgeleid businesscoach, een gecertificeerd strategisch marketeer en ondernemer. Deze combinatie geeft mij een breed pallet van kennis, vaardigheden en ervaring. Deze heb ik verwerkt in onze diensten. Te vaak zie ik bedrijven onnodig failliet gaan. De ellende die dat veroorzaakt, raakt me. Daarom ben ik in 2015 Mind for Marketing gestart. Sindsdien begeleid ik, als businesscoach, ondernemers richting hun toekomstbeeld. Samen bouwen we aan waardevolle en wendbare ondernemingen voor onze wereld. 

Makkelijker en gerichter bouwen aan je ondernemer door een heldere bedrijfsidentiteit?

Renate Manders-Lybeer SMP | Mind for Marketing | Dé business en marketingcoach voor MKB in Breda, Roosendaal, Dordrecht en Oosterhout

Twijfels of vragen?

Deel ze en ontvang een eerlijk en vrijblijvend antwoord. 

Renate Manders-Lybeer SMP
Strategisch marketeer

06 390 723 73 Renate@mindformarketing.nl Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00