Wendbaar bedrijf: Zorg voor een wendbare organisatie

Wendbaar, een cruciale eigenschap van je organisatie om toekomstbestendig te zijn. Wil jij aan een wendbare organisatie en toekomstgerichte onderneming bouwen? Een bedrijf dat jarenlang bestaansrecht heeft en waardevol is? Mind for Marketing helpt je hierbij.

 • vanuit jullie unieke karakter
 • Samen met de organisatie
 • Stapsgewijze aanpak
Wendbare organisatie | Mind for Marketing | Business coach met Mind for Marketing voor ambitieuze ondernemers

Niet wendbaar, geen lang bestaansrecht

Je bedrijf draait goed, maar de wereld verandert continu. Kan je organisatie flexibel in spelen op veranderingen? Je wil immers niet dat je bedrijf minder waardevol wordt en al helemaal niet dat de continuïteit uit je business gaat. Je wil een wendbare organisatie. Zo is je bedrijf toekomstbestendig en overdraagbaar richting een volgende generatie. Het geeft jou rust en vertrouwen dat in je bedrijf de vaardigheden geborgd zijn om bij te sturen. Dit maakt je bedrijf nog waardevoller

Werken aan een wendbare organisatie

Mind for Marketing helpt als businesscoach ondernemers met het stapsgewijs vergroten van de wendbaarheid in hun organisatie.  Wendbaarheid is niet gemakkelijk te implementeren. Het vraagt consistent en continu werken aan je strategie, terwijl je focust op je visie, zonder blind te zijn voor de ontwikkelingen buiten je organisatie. Als ondernemer is dat lastig in je eentje. Daarom betrekken we ook de organisatie bij dit traject. Samen met Renate, onze business coach en strateeg, gaat dit een stuk makkelijker. Het einddoel een wendbaar en waardevol bedrijf. Dit geeft je als ondernemer rust en vertrouwen in de toekomst.

Vrijblijvend kennismaken
Wendbare organisatie | Mind for Marketing | Business coach met Mind for Marketing voor ambitieuze ondernemers
Mind for Marketing | Dé Businesscoach voor MKB uit Breda , Roosendaal, Dordrecht, Oosterhout

Dit zeggen klanten

 • "Renate is als coach duidelijk doel- en resultaatgericht.", Liesbeth Aarts van Balance in Body & Mind
 • "De kracht van Renate is dat je richting bepaalt, keuzes maakt en uiteindelijk zonder hulp verder kunt.", Marlon Monden van Vincents
 • "Die visie heeft Renate vertaald naar een succesvolle realisatie.", Jamie Roks van Gemeente Etten-Leur
 • "Heldere communicatie, inhoudelijk veel kennis van zaken, fijn dat Renate specifiek met mijn business meedacht.", Janna Kools van Janna Kools
 • "Ze verdiept zich echt in mijn onderneming.", Manon de Jong van Pamba Bags

Lees hier de volledige referenties of klik hier om de projecten te bekijken.

 

Onze aanpak

Stap 1: Vrijblijvend kennismaken

Je plant een vrijblijvend kennismakingsafspraak in. We maken kennis en bespreken je uitdaging. Bij een wederzijdse klik en als Mind for Marketing de juiste partij is, zetten we de volgende stap. We plannen de eerste sessie in.

Stap 2:  Strategische sessie met business analyse 

In de eerste sessie pakken we verschillende zaken op. Ten eerste maakt onze businesscoach kennis met de organisatie. Ten tweede wordt besproken of er vanuit de business analyse nog aandachtspunten zijn, die eerst opgepakt dienen te worden alvorens het wendbaarheid-traject op te starten.We bepalen hiervoor concrete actiepunten die afgerond worden voor de volgende sessie. Ten derde wordt bepaald in wat de doelstellingen en prioriteiten zijn in de organisatie op het gebied van wendbaarheid.  

De business analyse

Deze geeft inzicht in de zaken die goed gaan en waar verbetering nodig is. Bovendien helpt het om prioriteiten te stellen. De business analyse bestaat uit een MKB-scan. Dit is een vragenlijst met 45 vragen over alle onderdelen van jullie bedrijf. Invullen kost ongeveer 15 minuten. Vervolgens ontvang je een prestatierapport in je mailbox. In dit rapport een business analyse, waarin zaken die goed gaan, groeikansen, uitdagingen en prioriteiten worden aangegeven. In een vervolggesprek gaan we dieper in op de groeikansen en bottlenecks. Zijn er bij jullie meerdere managementleden? Dan vult iedereen de MKB-scan in. Je kan je voorstellen, dat ieder MT-lid net een beetje anders tegen bepaalde zaken aankijkt. 

Stap 3:  Samen door met stappen zetten

Na de eerste strategische sessie is er een wekelijks update gesprek om de voortgang te monitoren. Mind for Marketing werkt met 9 creatieve strategische sessies per jaar, waarbij  steeds één van de elementen aangepakt wordt. Uit elke sessie komt een strategie en concrete actiepunten om op dit gebied structureel wendbaar te worden en te blijven. Ook hier zit steeds tussen de sessies een wekelijks update gesprek om de voortgang te monitoren en obstakels weg te ruimen. Hierdoor ontstaat er beweging en verandering in de organisatie die leidt tot het gewenste resultaat. Tussentijds en aan het eind van het traject evalueren we de samenwerking en de behaalde resultaten. 

Maak kennis met Mind for Marketing door een strategische sessie te boeken voor slechts € 1000 (excl. BTW). Daarna beslis je of je verder wilt gaan met ons abonnement wendbaarheid. De investering hiervoor bedraagt € 20.000 (excl. BTW) op jaarbasis.

wendbaar | elementen wendbare organisatie | Mind for Marketing | businesscoach & strateeg

Dit levert het je op:

Na elke strategische sessie met Mind for Marketing:

 • Hebben we gebrainstormd en keuzes gemaakt over één van de elementen
 • Heb je praktische actiepunten om dit element goed te organiseren binnen je bedrijf
 • Heb je besloten welke projecten je stopt, on-hold zet, meer onderzoek voor moet doen, moet ontwikkelen, verbeteren, opschalen of lanceren
 • Is je organisatie weer wendbaarder en MERK-waardiger
Vrijblijvend kennismaken
Wendbare organisatie |Renate Manders-Lybeer SMP | Business coach met Mind for Marketing voor ambitieuze ondernemers

Over Mind for Marketing

Ik ben Renate Manders-Lybeer SMP, opgeleid businesscoach, een gecertificeerd strategisch marketeer en ondernemer. Deze combinatie geeft mij een breed pallet van kennis, vaardigheden en ervaring. Deze heb ik verwerkt in onze diensten. Te vaak zie ik bedrijven onnodig failliet gaan. De ellende die dat veroorzaakt, raakt me. Daarom ben ik in 2015 Mind for Marketing gestart. Sindsdien begeleid ik, als businesscoach, ondernemers richting hun toekomstbeeld. Samen bouwen we aan waardevolle en wendbare ondernemingen voor onze wereld. 

Wil jij bouwen aan jouw unieke bedrijf zodat het waardevol en wendbaar is en blijft? 

Twijfels of vragen?

Deel ze en ontvang een eerlijk en vrijblijvend antwoord. 

Renate Manders-Lybeer SMP
Strategisch marketeer

06 390 723 73 Renate@mindformarketing.nl Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00